Форум TopUA.NET

Український Хостинг
Сьогодні: 23 травня 2012, 20:45

Часовий пояс UTC + 2 годин

Створити нову тему Відповісти  [ 29 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Re: Як перенести форум з uaforums.net на hmarka.net???
ПовідомленняДодано: 29 вересня 2010, 18:47 
Офлайн

Повідомлення: 1446
RDjirov, саме так, на вашому новому хостингу.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 29 вересня 2010, 22:50 
Офлайн

Повідомлення: 16
[LP]LordPro.teus написав:
RDjirov, саме так, на вашому новому хостингу.

Дякую, пане [LP]LordPro.teus, зрозумів.
Встановити пустий форум на новому хості і ще раз переслати усі логіни і паролі пану Дмитру одразу після того.
Зроблю і відпишусь.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 30 вересня 2010, 04:38 
Офлайн

Шановний пане Дмитро!
Користуючись порадою пана [LP]LordPro.teus, я встановив на новий хост чистий форум і переслав Вам паролі хоста і адмінки у приватному повідомленні.
Файлу config.php після встановлення форуму я знову назначив права 644, можливо повідомлення про це збереже вам час.
Якщо потрібно зробити ще щось- напишіть, будь ласка, я зроблю.
З повагою, Роман.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 1 жовтня 2010, 04:42 
Офлайн
TopUA: Адміністратор

Повідомлення: 2487
Вітаю,

Будь ласка, перегляньте мої останні повідомлення на вашу адресу, я надіслав вам посилання на виправлену базу даних.

Дякую.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 1 жовтня 2010, 12:57 
Офлайн

Дмитро написав:
Вітаю,

Будь ласка, перегляньте мої останні повідомлення на вашу адресу, я надіслав вам посилання на виправлену базу даних.

Дякую.

Шановний пане Дмитро!

Виправлену базу даних скачав.

При спробі відновлення з адмінки форуму прямо на сервер видало ось це:

Цитата:
Error importing backup file

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to

your MySQL server version for the right syntax to use near '209', '218a7247f2', '',

'http://uath.org/nev/index.php [b:218a7247f2]Научный ' at line 1

INSERT INTO phpbb_nus__posts_text (post_id, bbcode_uid, post_subject, post_text) VALUES

('208', '7d4f00fa86', '', '# Иудаизм: 33% INSERT INTO phpbb_nus__posts_text (post_id,

bbcode_uid, post_subject, post_text) VALUES('209', '218a7247f2', '',

'http://uath.org/nev/index.php [b:218a7247f2]Научный атеист: 100%[/b:218a7247f2] Научные

атеисты - классные ребята! Они знают правила спора, они знают законы термодинамики и могут

четко объяснить теорию эволюции за пять минут. Их больше интересует, как устроен мир, а не

каким он должен быть. Скорее всего, это самый перспективный типаж людей, у которого -

большое будущее. Остальные типажи: Воинствующий атеист: 50% Теист: 0% Агностик: 0% Апатеист

(равнодушный атеист): 50% Духовный атеист: 50% Озлобленный атеист: 33%'); INSERT INTO

phpbb_nus__posts_text (post_id, bbcode_uid, post_subject, post_text) VALUES('210',

'ecca6290ab', '', 'Я справжній атеїст!!!!!!!!! :P'); INSERT INTO phpbb_nus__posts_text

(post_id, bbcode_uid, post_subject, post_text) VALUES('211', 'e56200c904', '',

'[quote:e56200c904=\"ЧЕРЕП\"]Я справжній атеїст!!!!!!!!! :P[/quote:e56200c904] А нам,

несправжнім теж непогано живеться у лоні матері РУН-віри :!: До речі, рекомендую, обирайте

аватарку: [img:e56200c904]http://nus.uaforums.net/uploaded-images/nus/3_1201_1.jpg

[/img:e56200c904] :) Десь у мене ще є, знайду- відправлю.'); INSERT INTO

phpbb_nus__posts_text (post_id, bbcode_uid, post_subject, post_text) VALUES('212',

'082752708b', '', '[quote:082752708b=\"ЧЕРЕП\"]Научные атеисты - классные ребята! Они знают

правила спора, они знают законы термодинамики и могут четко объяснить теорию эволюции за

пять минут. [b:082752708b]Их больше интересует, как устроен мир, а не каким он должен быть

[/b:082752708b]. Скорее всего, это самый перспективный типаж людей, у которого - большое

будущее. [/quote:082752708b] Мабуть, тому я не науковий, що мене більше цікавить, яким

повинен бути світ, а не яким він є. Так-що тест досить реалістичний.'); INSERT INTO

phpbb_nus__posts_text (post_id, bbcode_uid, post_subject, post_text) VALUES('213',

'8a99cc5d93', '', '[quote:8a99cc5d93=\"ЧЕРЕП\"] [quote:8a99cc5d93]Систематика, наприклад, це

поле суцільного і абсолютного суб"

Line : 980
File : admin_db_utilities.php

Через phpMyAdmin імпорт бази пройшов коректно. :)))

Цитата:
Import has been successfully finished, 6372 queries executed.

Але таблиці бази не були замінені, а були додані нові таблиці бази даних, бо у старого

форуму вони мають префікс.

Відредагував файл .config форуму, вказав шлях до таблиць з префіксом старого форуму.
Форум почав відображатись у зміненому вигляді. Але!

1.Усі тексти кирилицею відображаються ось так: "???????????? ????????"
2.Бекап явно старий, за серпень, бо зареєстрованих учасників 37, а зараз їх уже під 100

чоловік і повідомлень на форумі- 2400, а зараз їх близько 8000, отже це дуже старий наш

бекап, явно потрібен більш свіжий.

для боротьби з кодуванням поліз у файл форуму includes\db.php і там у передостанньому рядку,
перед:

Цитата:
?>

додав рядок:
Цитата:
$db->sql_query("SET NAMES 'utf8_deneral_ci'");

Результат:
нічого не змінилось, замінив на:
Цитата:
$db->sql_query("SET NAMES 'cp1251'");

Результат:
нічого не змінилось, усі тексти повідомлень:"????? ????".

У базі даних вказано кодування таблиць:
latin1_swedish_ci,
пробую додати рядок:
Цитата:
$db->sql_query("SET NAMES 'utf8_latin1_swedish_ci'");

результат:
ніякого.

Повернув файл у початковий стан.

Запитання:

Що я роблю не так? Бо я поступово починаю втрачати віру у життя. :lol:

Велике прохання:
При відповіді мені, незважаючи на все викладене вище, прошу не забувати, що я абсолютний пеньок у адмініструванні. Я просто намагаюсь користуватись пошуком і тупо виконую знайдені інструкції. Тому прошу відповідати мені якомога примітивніше.

Сформулюю проблеми ще раз:
1. Бекап старий.
2. Проблеми з кодуванням.
3. Адмін форуму, що потребує перенесення (тобто я)- має критично низьку кваліфікацію... Чи краще сказати взагалі не має ніякої кваліфікації у цьому питанні...

Заздалегідь дякую за будь-яку підтримку!
З повагою, Роман.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 1 жовтня 2010, 16:39 
Офлайн

Повідомлення: 240
Для початку, вибачаюсь за "тикання", якщо це не дуже приємно (надалі буду на "Ви").

Що саме необхідно - повністю зберегти інтеракивність форуму (тобто, старі повідомлення + нові на одному й тому ж движку в одному й тому ж вигляді), чи просто зберегти у статичних html-файлах старі повідомлення, що виглядають як робочий форум, а після цього створити новий форум і подати на ньому посилання на статичний старий варіант (окремо новий форум і старі повідомлення, що виглядають як форум)? :wink:

Перший варіант зараз у Вас чомусь не виходить здійснити - він потребує хороших якісних бекапів. Я не зовсім уявляю, що там за проблема (з SQL працюю виключно через веб-інтерфейс), тому допомогти не зможу, але думаю, що причина досить проста, і скоро за допомогою адміністрації цього форуму й інших його користувачів вона вирішиться.

Другий варіант (який я вже пропонував) не потребує бекапів, але потребує базового вміння користуватись wget і навичок редагування HTML. Його я можу виконати досить швидко і майже самостійно, хіба що з певною Вашою співпрацею щодо старого форуму.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 1 жовтня 2010, 17:41 
Офлайн

R@xXx, немає окремо двох форумів. Мова йшла про те, що наразі на тому ж старому форумі значно більше повідомлень, ніж у наданому бекапі. Другий варіант недоречний.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 1 жовтня 2010, 18:47 
Офлайн

R@xXx, немає окремо двох форумів. Мова йшла про те, що наразі на тому ж старому форумі значно більше повідомлень, ніж у наданому бекапі. Другий варіант недоречний.

Але основна задача, наскільки я зрозумів, це перенести форум з UAForums на Хмарку. Якщо все ж не вийде це зробити, повністю зберігши функціонал, то можна зробити статичну копію старих повідомлень, зберігши їх в окремий каталог, і розгорнувши новий форум.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 1 жовтня 2010, 19:07 
Офлайн

R@xXx, якщо вже йти на таке - то вже можна влаштувати й парсинг отриманого матеріалу для заповнення бази нового форуму - бувай, статика...

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 1 жовтня 2010, 19:26 
Офлайн

R@xXx написав:
Для початку, вибачаюсь за "тикання", якщо це не дуже приємно (надалі буду на "Ви").

Що саме необхідно - повністю зберегти інтеракивність форуму (тобто, старі повідомлення + нові на одному й тому ж движку в одному й тому ж вигляді), чи просто зберегти у статичних html-файлах старі повідомлення, що виглядають як робочий форум, а після цього створити новий форум і подати на ньому посилання на статичний старий варіант (окремо новий форум і старі повідомлення, що виглядають як форум)? :wink:

Перший варіант зараз у Вас чомусь не виходить здійснити - він потребує хороших якісних бекапів. Я не зовсім уявляю, що там за проблема (з SQL працюю виключно через веб-інтерфейс), тому допомогти не зможу, але думаю, що причина досить проста, і скоро за допомогою адміністрації цього форуму й інших його користувачів вона вирішиться.

Другий варіант (який я вже пропонував) не потребує бекапів, але потребує базового вміння користуватись wget і навичок редагування HTML. Його я можу виконати досить швидко і майже самостійно, хіба що з певною Вашою співпрацею щодо старого форуму.

Доброго Вам вечора, пане R@xXx.
Звертайтесь до мене, будь ласка, як Вам зручно. Я зовсім не звертаю уваги на такі речі, мене цікавить лише суть сказаного. Сам частенько забуваю тиснути шифт, коли пишу "ви", а потім і сам думаю буває- чи не образив когось? Але то все пусте.
По справі- завдання максимум для мене зараз зберегти форум як він є від випадкового знищення. Якщо його вдасться перелити цілком як форум- прекрасно. Я все-ж почекаю, можливо за допомогою пана Дмитра це вдасться зробити.
Завдання мінімум- зберегти тексти старих тем, та перейти на хост, де я зможу робити нормальні бекапи, тобто де буде доступ до бази даних і панелі управління серверу, а не лише до адмінки форуму. А оскільки ще і планую перейти на рНрВВ3, то якщо не вдасться перелити його "як є", то тоді неодмінно буду просити Вас про допомогу, принаймі порадами. Встановлення чистого нового рНрВВ3 з "прикручуванням" до нього архіву старого форуму, який можна читати і цитувати теж, у принципі, прийнятний варіант. Але мені здається, що з мого боку буде правильним спочатку спробувати перетягти усе саме у вигляді форуму, здається мені, що у цьому випадку я буду мати менше проблем у подальшому з адмініструванням... Але можу дуже помилятись, бо це не знання, а просто мої здогадки... Бо слабий я у тому адмініструванні, ох і слабий... Тим більш не хотілось-би наробити помилок, які можуть вилізти боком у подальшому.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 2 жовтня 2010, 09:12 
Офлайн

RDjirov написав:
По справі- завдання максимум для мене зараз зберегти форум як він є від випадкового знищення. Якщо його вдасться перелити цілком як форум- прекрасно. Я все-ж почекаю, можливо за допомогою пана Дмитра це вдасться зробити.
Завдання мінімум- зберегти тексти старих тем, та перейти на хост, де я зможу робити нормальні бекапи, тобто де буде доступ до бази даних і панелі управління серверу, а не лише до адмінки форуму. А оскільки ще і планую перейти на рНрВВ3, то якщо не вдасться перелити його "як є", то тоді неодмінно буду просити Вас про допомогу, принаймі порадами. Встановлення чистого нового рНрВВ3 з "прикручуванням" до нього архіву старого форуму, який можна читати і цитувати теж, у принципі, прийнятний варіант. Але мені здається, що з мого боку буде правильним спочатку спробувати перетягти усе саме у вигляді форуму, здається мені, що у цьому випадку я буду мати менше проблем у подальшому з адмініструванням... Але можу дуже помилятись, бо це не знання, а просто мої здогадки... Бо слабий я у тому адмініструванні, ох і слабий... Тим більш не хотілось-би наробити помилок, які можуть вилізти боком у подальшому.

:wink: Цілком правильно. :wink: Що ж, успіхів. :)
R@xXx, якщо вже йти на таке - то вже можна влаштувати й парсинг отриманого матеріалу для заповнення бази нового форуму - бувай, статика...

Хороша ідея. :) А наскільки важко це здійснити?

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 2 жовтня 2010, 10:59 
Офлайн

R@xXx, було б бажання ;) Особисто в мене, наразі, нажаль, немає... хоча це може з часом змінитись під впливом певних проектів. Але це у геть не близькій перспективі.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 3 жовтня 2010, 13:02 
Офлайн

Запитання:
чи знає хто, яке кодування встановлено для баз даних на автоматично створюваних форумах uaforums.net?

Можливо, мені просто слід перевстановити таблиці бази, вказавши інше кодування файлу бекапу при експорті його у базу нового форуму? бо я бекап зпливав, поставивши для нього кодування utf8, як воно там і було, за замовчуванням.

І від того і весь текст перетворився на ???????

P.S. До речі, наш форум можна поздоровити- у нас сотий зареєстрований. І кількість повідомлень уже за 9 000. І так і немає бекапу.... :cry: Ой, горе мені, горе... Приб"ють мене, якщо що, ой приб"ють, ой чує душа неладнеє... :)

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 22 жовтня 2010, 10:53 
Офлайн

R@xXx написав:
:wink: Цілком правильно. :wink: Що ж, успіхів. :)

Пане R@xXx!

На мій превеликий жаль- успіхів жодних. :cry:
Бекапу як не було, так і немає, а час, розбухша головна сторінка старого форуму і майже 14 000 повідомлень на форумі уже не терплять зовсім. Як би усе у мене не закінчилось грандіозним фейлом. :evil:

Тому вирішив просто відкрити новий форум phpbb3, усім користувачам запропонувати перереєструватись, і прикрутити до нього архів старого форуму. Після прикручення архіву- на старому форумі зробити переадресацію на новий, як то буде можливо.

Тому таки мушу звертатись до Вас за інструкціями про те, як мені скачати старий і як упорядкувати його за пропонованим Вами методом.

Якщо маєте під рукою якесь посилання на більш-менш зрозумілу простій людині інструкцію користувача - виставте її, будь ласка.

Чи зможу я його причепити до нового форума у вигляді окремого розділу? Чи може я зможу вставити архіви тем у кожен окремий розділ, у відповідності до їх логічного місцерозташування? На phpbb3 я можу відкривати форум- як посилання, то мабуть це буде виглядати як розміщення сторінок старого форуму на хості і давання посилання на ті сторінки через такий форум? Правда, якось незрозуміло що тоді з структурою форуму, що, кожну тему окремо? Чи правильно я розумію? А взагалі, якщо це не архіскладно, то тоді це навіть добре- база буде меншою і двигунець працюватиме швидше. :D

Що робити з індексацією у гуглі- не знаю, може хто порадить, ми на перших рядках по запитах, але цю розкіш мабуть доведеться завойовувати наново? Чи павукам якось можна втовкмачити, що ми- то ми?

Як взагалі це буде виглядати, може Ви можете кинути мені посилання на який небудь форум, де це уже так зроблено?

Одним словом- буду безмежно вдячний за будь-які поради і допомогу з Вашого боку, бо досі ні з чим подібним стикатись не доводилось і тому :?

З повагою, Роман.

Догори
 Профіль  

Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 29 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2

Часовий пояс UTC + 2 годин

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі