5) отже БД створено і форум старої версіїї завантажено. Далі:
Відкриваємо бекап у WordPad, видаляємо таблиці з
phpbb_search_wordlist та
phpbb_search_wordmatch, доводимо всі префікси у бекапі з допомогою
find and replace до такого вигляду, як в нашій новоствореній БД, та заміняємо URL старого форума на новий тим-же таки b]find and replace[/b]
6) далі зберігти наш бекап простим "
Save" при цьому збережеться розширення .sql Потім заархівувати бекап у
Zip , додавши в назву архіву розширення .sql вручну.
7)Далі виставляємо в PhpMyAdmin кодировку у
Collation (вище я писала, як саме це робиться) Тепер можна бекап імпортувати. Він майже гарантовано вийшов менший за дозволений розмір, прописаний в налаштуваннях хостингу. Якщо ліміт часу закачки буде перевищено, PhpMyAdmin коректно попросить повторити закачку.

Форум PhpBB 2.0.22 нормально відобразив усі повідомлення і запрацював ( треба наостанок завантажити папки скіну, які були у вас встановлений в профілі на .uaforums. Хостинг сам скаже, якщо їх буде не вистачати - видасть еррор і назву скіну)
Тепер треба створити в корні акаунту папку (наприклад forumPhpBB3) та завантажити туди файли інсталяціїї PhpBB 3.0.9 - беремо звідси:http://bb3x.ru/download (
Русифицированный дистрибутив phpBB3 последней версии. Это официальный дистрибутив, в который уже добавлена русификация.)
9) створюємо нову БД для PhpBB 3.0.9 та інсталюємо форум на хостингу. Хостинг як раз дозволяє сторити дві БД

Коли пошагова інструкція інсталяціїї запропонує сконвертувати старий форум - конвертуємо. Пропонують на час інсталяції нової версіїї форуму стару вимкнути (в адмінці)
В мене все вийшло коректно* Якщо не зможете знайти інший шлях вирішення проблеми - зробіть відкат і спробуйте з самого початку.
* а я гарантовано знаюся на БД менше за вас. Допомогли впертість та кількість спроб, та ваші повідомлення. З Божої ласки все працює..