Вирішив для цікавості протестувати деякі CMS/форуми на локальному сервері. Поки що маю наступні результати (рекомендоване виділене жирним шрифтом і синім кольором, просто варте уваги - просто жирним шрифтом):APG SiMan CMS 1.5
На початку було цікаво, бо все ж CMS ця - українська і халявна, а R@xXx любить українське і халявне

. Після кількох спроб зробити на цьому щось путнє виникло бажання відправити SiMan подалі. Хоча, сайти на SiMan існують непогані, а отже, проблема саме в моєму рівні вебмайстерства - "початківець вищого рівня

".
Сайт APG SiMan CMSCMSMadeSimple 1.6.6
Надто "важка" штука, швидкість погана, разом з тим, потужність сервера йде невідомо, на що. Не рекомендую.
Сайт CMSMadeSimpleCMSimple 3.3
Надто просто. Зате для тих, хто хоче зробити простеньку (дуже простеньку, там, коротку інформацію про себе та контакти тощо) домашню сторіночку без необхідності копатись у HTML, це непогано підійде.
Сайт CMSimpleDrupal 5.21, 6.15 Не дуже захотів копатися. Все ж, швидкість та легкість встановлення дуже обнадіюють, та й хороших сайтів на Drupal'і чимало.
Сайт DrupalExBB FM 1.0 RC1 Форум чудовий (подібний до IPB, але безкоштовний, до того ж, швидкість чудова, та ще й БД не юзає), хіба що за українську "
локалізацію" прибити автора цієї "локалізації" мало. Нормальні ж
україномовні файли можна знайти на основному форумі ExBB.
Сайт ExBBJoomla! 1.0.15 "Lavra Edition"
Заглючило при третій спробі змінити шаблон.
Joomla! 1.5.15 Чудова CMS! Поки що - моя улюблена штука для будування сайтів. Не потребує навіть мінімального знання PHP, чим дуже радує. Глюків в оригіналі практично немає, хіба що незрозуміло, що робили українські локалізатори під час самої локалізації - помилки жахливо тупі, і часто вони стосуються незнання самої CMS...
Має багато випущених розширень, які можна скачати з Офіційного Сайту Розширень Joomla. Мені дуже подобаються форуми Kunena та ccBoard, компонент профілів користувачів Community Builder, WYSIWYG-редактор ceditCKEditor та багато інших.
Сайт Joomla!LiteDiary 0.22
На локалхост не встановилося, про що дуже шкодую.

Під час спроби встановлення треба було перейти на якусь веб-сторінку, а локальний сервер в мене не має підключення до інету...
Взагалі, річ хороша - Wordpress я тестувати не збираюсь хоча б через його "швидкість" на готових практично порожніх сайтах, які є будь-де, а LiteDiary дає можливість блогерам легко почати свою творчість.
Сайт LiteDiaryphpBB 3.0.6 Чудовий форум! Має хороші можливості, його можна і CMSкою назвати. Не подобається тільки швидкість, яку при практично порожньому форумі можна порівняти з його "набитими" старішими версіями; хоча, вона так само досить непогана.
На момент написання випущена версія 3.0.7.
Сайт phpBB3phpBB 2.0.23 Хоча він розроблений ще в 2005-му, мені phpBB 2.0.23 сподобався миттєво. Швидкість можна порівняти з PunBB, знайдений в Інеті шаблон "Iris" досить красивий, а функціоналу цілком достатньо для ведення непоганого форуму. Не подобається тільки адмін-панель на фреймах...
Сайт phpBB2PunBB 1.3.4 Ще один хороший форум. Швидкість чудова, в адмін-панелі все зразу зрозуміло. Україномовний переклад є. На жаль, для цієї версії шаблонів немає, а для старих вони не дуже приємні для очей.
Сайт PunBBSMF 1.1.11 Simple Machines Forum - чудова штука, тим більше безкоштовна. Як на мене, головний конкурент phpBB третього покоління.
Сайт SMFБлін, цілу статтю написав

.