Форум TopUA.NET

Український Хостинг
Сьогодні: 11 лютого 2012, 05:13

Часовий пояс UTC + 2 годин

Створити нову тему Відповісти  [ 31 повідомлень ]  На сторінку 1, 2, 3  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Найкращої CMS немає. А що є, пишу тут :)
ПовідомленняДодано: 1 березня 2010, 15:21 
Офлайн

Повідомлення: 238
Вирішив для цікавості протестувати деякі CMS/форуми на локальному сервері. Поки що маю наступні результати (рекомендоване виділене жирним шрифтом і синім кольором, просто варте уваги - просто жирним шрифтом):

APG SiMan CMS 1.5
На початку було цікаво, бо все ж CMS ця - українська і халявна, а R@xXx любить українське і халявне :D. Після кількох спроб зробити на цьому щось путнє виникло бажання відправити SiMan подалі. Хоча, сайти на SiMan існують непогані, а отже, проблема саме в моєму рівні вебмайстерства - "початківець вищого рівня :) ".
Сайт APG SiMan CMS

CMSMadeSimple 1.6.6
Надто "важка" штука, швидкість погана, разом з тим, потужність сервера йде невідомо, на що. Не рекомендую.
Сайт CMSMadeSimple

CMSimple 3.3
Надто просто. Зате для тих, хто хоче зробити простеньку (дуже простеньку, там, коротку інформацію про себе та контакти тощо) домашню сторіночку без необхідності копатись у HTML, це непогано підійде.
Сайт CMSimple

Drupal 5.21, 6.15
Не дуже захотів копатися. Все ж, швидкість та легкість встановлення дуже обнадіюють, та й хороших сайтів на Drupal'і чимало.
Сайт Drupal

ExBB FM 1.0 RC1
Форум чудовий (подібний до IPB, але безкоштовний, до того ж, швидкість чудова, та ще й БД не юзає), хіба що за українську "локалізацію" прибити автора цієї "локалізації" мало. Нормальні ж україномовні файли можна знайти на основному форумі ExBB.
Сайт ExBB

Joomla! 1.0.15 "Lavra Edition"
Заглючило при третій спробі змінити шаблон.

Joomla! 1.5.15
Чудова CMS! Поки що - моя улюблена штука для будування сайтів. Не потребує навіть мінімального знання PHP, чим дуже радує. Глюків в оригіналі практично немає, хіба що незрозуміло, що робили українські локалізатори під час самої локалізації - помилки жахливо тупі, і часто вони стосуються незнання самої CMS...
Має багато випущених розширень, які можна скачати з Офіційного Сайту Розширень Joomla. Мені дуже подобаються форуми Kunena та ccBoard, компонент профілів користувачів Community Builder, WYSIWYG-редактор ceditCKEditor та багато інших.
Сайт Joomla!

LiteDiary 0.22
На локалхост не встановилося, про що дуже шкодую. :oops: Під час спроби встановлення треба було перейти на якусь веб-сторінку, а локальний сервер в мене не має підключення до інету...
Взагалі, річ хороша - Wordpress я тестувати не збираюсь хоча б через його "швидкість" на готових практично порожніх сайтах, які є будь-де, а LiteDiary дає можливість блогерам легко почати свою творчість. :wink:
Сайт LiteDiary

phpBB 3.0.6
Чудовий форум! Має хороші можливості, його можна і CMSкою назвати. Не подобається тільки швидкість, яку при практично порожньому форумі можна порівняти з його "набитими" старішими версіями; хоча, вона так само досить непогана.
На момент написання випущена версія 3.0.7.
Сайт phpBB3

phpBB 2.0.23
Хоча він розроблений ще в 2005-му, мені phpBB 2.0.23 сподобався миттєво. Швидкість можна порівняти з PunBB, знайдений в Інеті шаблон "Iris" досить красивий, а функціоналу цілком достатньо для ведення непоганого форуму. Не подобається тільки адмін-панель на фреймах... :roll:
Сайт phpBB2

PunBB 1.3.4
Ще один хороший форум. Швидкість чудова, в адмін-панелі все зразу зрозуміло. Україномовний переклад є. На жаль, для цієї версії шаблонів немає, а для старих вони не дуже приємні для очей.
Сайт PunBB

SMF 1.1.11
Simple Machines Forum - чудова штука, тим більше безкоштовна. Як на мене, головний конкурент phpBB третього покоління.
Сайт SMF

Блін, цілу статтю написав :lol:.

Востаннє редагувалось R@xXx в 1 березня 2010, 15:33, всього редагувалось 3 разів.

Догори
 Профіль  

Тема повідомлення: Re: Найкращої CMS немає. А що є, пишу тут :)
ПовідомленняДодано: 1 березня 2010, 15:23 
Офлайн

Є доповнення чи думки про інші CMS, можете писати сюди. З радістю прочитаю. :wink:

До речі, варто тестувати на локалхості нулені (через ціну) движки і писати про них сюди чи ні?

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 1 березня 2010, 18:29 
Офлайн

Повідомлення: 1446
Про нулені писати не слід - навіщо підштовхувати народ до злочину? :) За згадку LD - особиста подяка
P.s.: аби не інсталювати власноруч - перевірити в роботі трішки застарілу версію можна на demo.litediary.org

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 2 березня 2010, 16:19 
Офлайн

Значить, писатиму тільки про безкоштовні.

Цитата:
demo.litediary.org

Дякую за посилання, зайшов. Дуже зручна штука - особливо сподобалось, що функції адмін-панелі доступні зразу з фронтенду, і не надто багато параметрів потрібно вказувати. :) Зображення

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 2 березня 2010, 17:13 
Офлайн

R@xXx написав:
Цитата:
demo.litediary.org

Дякую за посилання, зайшов. Дуже зручна штука - особливо сподобалось, що функції адмін-панелі доступні зразу з фронтенду, і не надто багато параметрів потрібно вказувати. :) Зображення

Потрібно - узагалі цікаве слово... двигун й за замовчуванням налаштований оптимально, тому працює чудово й узагалі без вказування будь-чого.. поставив - і пишеш = )

Догори
 Профіль  

Тема повідомлення: ExBB FM 1.0 RC1 - продовження тестування
ПовідомленняДодано: 4 березня 2010, 15:40 
Офлайн

ExBB FM 1.0 RC1

Що ж, продовжив роботу з цим форумом. Керувати ним виявилось доволі зручно, не менш, ніж Kunena (розширення Joomla!) чи phpBB.

Але й остання знайдена українська локалізація вирішила мене подіставати - помилок все ж надзвичайно багато (можна порівняти з Joomla!). До речі, як в українській, так і в російській локалізаціях за замовчуванням привітання користувача виглядає наступним чином: "Добрий День admin" та "Здравствуйте admin" відповідно. Хоча, ніхто не заважає це змінити.

Все ж, форум чудовий! Доповнень знайшов достатньо, а досить багато випущених стилів радують око. Щодо останнього, авторам стилів для phpBB (як другого, так і третього поколінь) є в кого повчитися - від встановлення купки стилів робота з ExBB практично не уповільнюється...

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 4 березня 2010, 18:22 
Офлайн

Повідомлення: 28
Я так зрозумів, джумла серед CMS - це як Turbo Basic серед мов програмування - дуже важко переучуватись. Наприклад, спробував поставити CMS Amiro - і методом наукового тику не розібрався. Ще юбачив непогані сайти на CMS Danneo. Але. знову ж таки, брак якісної літератури.

З тією ж джумлою, за допомогою першого-ліпшого самовчителя і якоїсь матері за кілька вечорів з нуля можно склепати зовні пристойний сайт. Було б цікаво почути про вищезгадані двигунці.

P..S. Дякую за хорошу тему.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 5 березня 2010, 18:44 
Офлайн

alpex написав:
Я так зрозумів, джумла серед CMS - це як Turbo Basic серед мов програмування - дуже важко переучуватись. Наприклад, спробував поставити CMS Amiro - і методом наукового тику не розібрався. Ще юбачив непогані сайти на CMS Danneo. Але. знову ж таки, брак якісної літератури.

З тією ж джумлою, за допомогою першого-ліпшого самовчителя і якоїсь матері за кілька вечорів з нуля можно склепати зовні пристойний сайт. Було б цікаво почути про вищезгадані двигунці.

P..S. Дякую за хорошу тему.

Взагалі, не думаю, що із Джумли переучуватись важко - з Drupal'ом начебто не дуже важко працювати, хоча там керування значно відрізняється від Joomla. Крім того, Joomla я встановлював без "самовчителів", використовуючи саме "метод наукового тику", через це розібрався, перевстановивши з нуля разів десять :D.

Щодо Danneo, дякую за пропозицію, спробую. :wink: А щодо Amiro FREE, ще подумаю...

Вдячний за позитивну оцінку теми :wink:.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 7 березня 2010, 13:15 
Офлайн

Danneo CMS 0.5.3
За порадою Alpex'а протестував Danneo CMS.

Перші враження хороші, оскільки швидкість та дружелюбність до користувача (особливо інтерфейс адмін-панелі) знаходяться на досить високому рівні. Підтримує інтеграцію з форумами (phpBB3.x, SMF 1.1.x, IPB 2.3.x, PunBB та пара інших), людинозрозумілі та пошуководружелюбні URL, розширення функціоналу за рахунок модулів, поділ статей на розділи та категорії.

Загалом, хороша штука, але не вистачає українського перекладу та нормальних шаблонів.

MediaWiki 1.15.1
Те, на чому побудована Вікіпедія. Штука швидка, зручна, є україномовний варіант, але розмір самого архіву (tar - 50 МБ, tgz - 10 МБ) колосальний як для CMS (зате й впихнуто туди немало).

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 9 березня 2010, 18:24 
Офлайн

Сьогодні в студії :D CMS класу "прості"...

GetSimple 2.01
Заманили дизайном. Виглядають сайти на цьому просто, але непогано. Існує український варіант.
Проте встановлення з українським варіантом може налякати деяких користувачів. Переклад нашою мовою необхідно зберігати в UTF-8 (сама CMS працює саме на ньому), та інсталятор вважає, що кодування мовних файлів - WinCP1251 і використовує саме його...
А при збереженні статей з україномовними назвами обов'язково власноручно вводьте "alias", найкраще - латинськими літерами! Інакше автоматично згенеровані URL (при включеному SEF) навіть у адресному рядку виглядатимуть як "http://www.example.org/%D0%91%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D1%88%D0%BE%D0%B9_%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B5%D1%80", а видалити статтю вийде тільки через FTP (кожна стаття зберігається на сервері в окремому HTML-файлі, ім'я якого - його "alias").
Сам GetSimple досить зручний у використанні та швидкості, але використовувати його раджу тільки користувачам, алфавіт мови яких складається виключно з латинських літер.
Сайт GetSimple

sNews 1.7 & 1.6 MU
Після встановлення URL'и, виглядаючи як "http://example.org\/", є недійсними. До того ж, на сторінці зразу знаходиться виключно текст (є якийсь глюк із CSS, в FAQ на сайті sNews описано, як його позбутись).
Інсталяція складається з роботою з базою даних та розпакування файлів на сервер. При цьому з базою даних треба працювати вручну (на щастя, в Readme включений текст, який треба скопіювати та вставити до консолі MySQL).
І те, що складається sNews всього з 17 файлів, не компенсує проблем з ним.
Сайт sNews

Zebrum Lite 2.0.4
Хороша штука, як для "простої" CMS. Zebrum значно зменшує кількість необхідної роботи з HTML, тут тільки зміст сайту писати на ньому треба.
Зате підтримуються шаблони, які, можу сказати, досить непогані. Та ще й URL SEF-ні, RSS автоматично генерується..
Але є один значний мінус - немає адмін-панелі... Всі налаштування робляться ручками, в конфігураційних файлах через FTP, і контент через той же FTP треба заливати чи редагувати...
Сторінка Zebrum Lite

Frog CMS 0.95
Швидко, легко, зручно, запрацювало з першого зразу. Зрозуміло стало практично миттєво. На сайті є хороші шаблони. Але: глюки є (частини дат іноді відображаються неправильно, наприклад, "???" замість "Sat"), немає українського перекладу. На данний момент в "замороженому" стані (ги, "Заморожена Жаба" :D).
Сайт Frog CMS

Wolf CMS 0.6.0
Форк Frog CMS. Так само легко, зручно, зрозуміло, "шаблонно". Зате немає глюків з датами + швидкість дещо більша. Кольори стилю за замовчуванням дещо нагадують кольори Ubuntu. На відміну від Замороженої Жаби (знову посміхаємось :D), цей проект продовжує розвиватись.
Українського перекладу поки що немає, так само, як і для Frog CMS, проте щось мені підказує, що в R@xXx'а вистачить сили набрати черговий десяток тисяч знаків... :)
Сайт Wolf CMS

Забув в попередньому повідомелнні подати посилання на сайти Danneo CMS та MediaWiki. Хоча, через Ґуґл їх знайти легше легкого.

Догори
 Профіль  

Тема повідомлення: Поки що тестування мною різних CMS призупиниться
ПовідомленняДодано: 9 березня 2010, 18:45 
Офлайн

Поки що тестування мною різних CMS призупиниться, бо мій сайт Clean Freedom вже пару тижнів містить всього дві статті :oops:. Якщо в Ґуґлі набрати "gta iii модифікації" і вибрати "Шукати сторінки такою мовою: українська", мій сайт п'ятий. Соромно якось...

Крім того, основний носій (якийсь там Western Digital на 320 ГБ), яким я користуюсь для переносу даних (зокрема й CMS) на локальний сервер, дав збій... :( Вже налагоджений :D (Restorer2000 Pro + "швидке" форматування засобами Вінди + перевірка диску та відновлення пошкоджених секторів тими ж засобами Вінди), але користуватись ним поки що не ризикну.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 9 березня 2010, 20:50 
Офлайн

Цитата:
Zebrum Lite 2.0.4
Хороша штука, як для "простої" CMS. Zebrum значно зменшує кількість необхідної роботи з HTML, тут тільки зміст сайту писати на ньому треба.
Зате підтримуються шаблони, які, можу сказати, досить непогані. Та ще й URL SEF-ні, RSS автоматично генерується..
Але є один значний мінус - немає адмін-панелі... Всі налаштування робляться ручками, в конфігураційних файлах через FTP, і контент через той же FTP треба заливати чи редагувати...

Як я вже намагався пояснити керівнику цього проекту - CMS без адмінпанелі не є CMS узагалі. Бо пропадає слово Management з розшифровки, що позбавляє її сенсу.

P.s.: а в цей час проходять тестування оновленого LD

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 9 березня 2010, 21:52 
Офлайн

[LP]LordPro.teus написав:
Як я вже намагався пояснити керівнику цього проекту - CMS без адмінпанелі не є CMS узагалі. Бо пропадає слово Management з розшифровки, що позбавляє її сенсу.

P.s.: а в цей час проходять тестування оновленого LD

Все ж не сказав би, що адмін-панель є невід'ємною частиною CMS, вона просто досить важлива. Але в нормальній CMS дійсно повинна бути можливість керувати змістом сайту "на ходу", не переключаючись від самого сайту, а найчастіше така можливість доступна саме через адмін-панель. Крім того, на мою думку, адмін-панель незамінна для зручного керування змістом сайту.

А що саме там із оновленим LiteDiary?

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 9 березня 2010, 22:18 
Офлайн

Цитата:
Все ж не сказав би, що адмін-панель є невід'ємною частиною CMS

Немає адмінпанелі - немає керування змістом (CMS=Система керування змістом) - відповідно, не CMS. Бо якщо вірити у ваш підхід - то сайт на HTML теж є CMS. А це абсурд.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 10 березня 2010, 14:05 
Офлайн

Повідомлення: 28
Є такий собі хостинг - ho.ua. Відомий своєю нелюбов'ю до смs: варто перенести свій сайт на будь-яку систему управління сайтом - і він настирливо пропонує перейти на платний хостінг.

До чого я веду? Прислав він мені листа такого змісту:

По многочисленным просьбам у нас появилась CMS, которую мы
рекомендуем для использования на нашем хостинге,
это CMS "Energine".

Это устойчивая к нагрузке, развитая система, позволяющая
сделать сайт без навыков программирования, и имеющая
неограниченные возможности расширения функциональности.

Подробнее по ссылкам:

Сайт проекта:
http://energine.org/

Пример сайта на Energine:
http://energine-cmf.ho.ua/

Так ось. Чи знає хто щось про цю штуку? В мене "нахрапом" не вдалося запустити її на денвері

Догори
 Профіль  

Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 31 повідомлень ]  На сторінку 1, 2, 3  Далі

Часовий пояс UTC + 2 годин

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі