Форум TopUA.NET

Український Хостинг
Сьогодні: 11 лютого 2012, 15:43

Часовий пояс UTC + 2 годин

Створити нову тему Відповісти  [ 31 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Re: Найкращої CMS немає. А що є, пишу тут :)
ПовідомленняДодано: 10 березня 2010, 16:54 
Офлайн

Повідомлення: 238
[LP]LordPro.teus написав:
Немає адмінпанелі - немає керування змістом (CMS=Система керування змістом) - відповідно, не CMS. Бо якщо вірити у ваш підхід - то сайт на HTML теж є CMS. А це абсурд.

Можливо, й так...

alpex написав:
CMS "Energine"

Що ж, спробую через якийсь час протестувати. :wink:

Догори
 Профіль  

Тема повідомлення: Тестування "в production-режимі". SMF обох поколінь
ПовідомленняДодано: 13 березня 2010, 21:51 
Офлайн

Протестовано на freewebhostingarea.com в "production-режимі" (хоча користувача, крім мене, жодного :D) в зв'язку з прямими потребами Clean Freedom (оце накрутив :)); до звичайного тестування CMS на локальному сервері це ніякого відношення не має, там SMF буде протестований пізніше.

SMF 2.0 RC3
Результати хороші, навіть чудові, як для форума, але я все ж очікував більшого від нового реліз-кандидата другого покоління Simple Machines Forum... Швидкість нормальна, адмін-панелька зручна, сервер навантажує не сильно, встановилось легко, але... шаблонів небагато, наш переклад виглядає хреново (по всьому форуму йдуть вперемішку фрази та окремі слова українською та англійською мовами)...
Тут випадок подібний до того, що сталось із phpBB після переходу з покоління 2 на покоління 3. Деякий перебір із функціями, недобір із якістю реалізації, я б сказав.
Зніс на другий день після встановлення.

SMF 1.1.11
Після певних "розбирательств" ця штука справила на мене враження покрутіше, ніж phpBB2.
Може, швидкість SMF 1.1.11 поступається і ExBB, і PunBB, і тому ж phpBB2, проте вона все одно непогана, до того ж, із непоганим функціоналом та зручністю.
Адмін-панель дуже зручна, розібрався легко. Знайдені шаблони буквально потрясли - є все - від швидкого мінімалістично-портального Headline до доступного тільки для власників швидких, від 8 МБіт/сек, каналів, красивого green leaf.
Українська локалізація виглядає на кшталт всіх сучасних українізованих движків (тобто, помилка практично в кожному третьому слові), але поки що я не знайшов жодного непроглянутого локалізаторами елементу :). Але як там що, мене українізація SMF не хвилює - мені англійською форум робити треба (проте користувачі зможуть вибрати українську мову як мову форуму при потребі).
Взагалі, поки що це найкращий "самостійний" форумний движок із тих, що я знайшов (ExBB та phpBB2 все ж дещо до цього звання не дотягують). Рекомендую, не пошкодуєте! Хіба що, тестуйте зразу онлайн, наскільки пам'ятаю, після першого тестування на локальному сервері я виділив SMF 1.1.11 як "рекомендоване" виключно через те, що бачив на ньому купу хороших форумів...

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 16 травня 2010, 12:42 
Офлайн

Joomla 1.5.17
Мало чим відрізняється від 1.5.15, з основного - затулені діри в безпеці. Тому використовую тепер саме цю версію.

phpBB 3.0.7
Хороший форум! Швидкість краща, хоч і не набагато, в порівнянні зі старими версіями. Хороших шаблончиків більше повиходило, тепер порівнюю його із SMF.

Drupal 6.15
Дотестовано. Реально хороша штука. Зручно, має SEF на кшталт Джумлівського (не дуже красивий, зате швидкий і не підводить). Чекаю на офіційний випуск сьомої версії із українським перекладом, тоді, може й Джумлу поб'є...

Адреси сайтів усіх трьох написані в першому повідомленні.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 18 травня 2010, 18:26 
Офлайн

Energine 2.3.8
На Денвері не вистачає необхідних модулів (XSL, TIDY), а отже, ця штука в мене не запуститься. Може, Енерджін і хороша CMS, але для людини, що використовує середньостатистичний хостинг (скажімо, й нашу улюблену Хмарку) або просто хоче зробити сайт на локалхості з поважної причини, він не підходить. Хоча низькофункціональним я його й не назву, в кого є необхідні модулі Денвера (компоненти сервера тощо), можете юзати.
Сайт Energine

А наступного разу... цей глючний WordPress. До біса стереотипи, хоча б одного разу протестую насправді.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 26 травня 2010, 21:37 
Офлайн

Після дводенного тестування вибрав три системи керування контентом, що непогано підходять для блоговедення. Дві вже були описані в цій темі, одна - ще ні.

Що ж,
WordPress Power Pack Uk 2.9.2
Нарешті бачу нормальну українську локалізацію - сам переклад хороший (хоч без певних недоліків не обійшлось) та містить трохи гумору; видно, що автори превіряли його в ділі.
По "важкості" та глючності цілком можу порівняти з Джумлою самостійної збірки - далеко не блискавична робота, через яку середньорозмірні скрипти (скажімо, встановлення масштабних додатків) часто виконуються більше 30 секунд та після цього перериваються (актуально для мого локалхоста, йому в цьому році виповнюється 8 зим), але на хороших серверах все працюватиме нормально.
Сам WordPress орієнтований конкретно на блоги, і саме "блогення" (чи взагалі керування контентом) на ньому досить зручне.
Шаблонів багато (хоч і менше, ніж для Joomla!), причому вони переважно якісні.
Сайт WordPress
Тут можна скачати WordPress Power Pack Uk

Joomla 1.5.17
На відміну від Вордпреса, як оригіналу, так і збірки, Джумла не є рішенням "з-під коробки". Тут все працюватиме як нормальний блог тільки після самостійного встановлення і настроювання певних модулів та легких шаблонів (що здається "п'ятихвилинкою" тільки на перший погляд), компонентів (скажімо, коментарі для заміток), створення розділу "Блог" та потрібних категорій, відключення непотрібних компонентів (для полегшення CMS), встановлення меню з посиланнями на кожну категорію, ще одного меню для посилань із SEF'ом (може не знадобитись) та купи іншого геморою.
Зате результат досить обнадіює, все-таки над Джумлою працювали активно.
Сайт вказаний у першому повідомленні.

Wolf CMS 0.6.0
А переклади все ж не працюють... Отже, дієвий поки що тільки англійський варіант. Але він працює цілком непогано. Для кожної сторінки можна вибрати окремий шаблон, прописати свій breadcrumb, мета-теги аля Joomla!. Присутня деревоподібна структура статей (оце дійсно прикольно, без всяких додаткових розширень уже така фіча) - в одну статю може вкладатися купа інших (в кожну з тієї купи ще купа інших тощо).
Система шаблонів дуже зручна, базується на CSS та одному layout-файлі, що подібне до Joomla!, але не є "скатаним".
Блог на даній CMS виходить цілком пристойний і швидкий, дарма, що функціонал не дуже значний (а для блога більше й не треба). Варто дочекатись вирішення проблеми локалізації (а може, то тільки в мене глючить), а тоді вже перекласти на українську і користуватися.
Сайт вказаний у десятому повідомленні, воно на першій сторінці.

Вказані три CMS добре підходять для ведення блогів, кожна по-своєму. Joomla! бере зручністю користування після успішного настроювання, WordPress - відсутністю необхідності детального настроювання, Wolf CMS - швидкістю та легкістю.

Happy blogging!

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 27 травня 2010, 11:27 
Офлайн

Йой, зовсім забув про LD.

LiteDiary, незалежно від версії
Без зайвих випендрювань, не обтяжено непотрібними фічами. Швидкість чудова, серед можливостей - тільки ті, що потрібні для блогу.
От ще освою систему шаблонів (а шоб конвертувати якийсь ВордПресовий - там вони класні) або знайду готовий (поки що з кандидатів - тільки Цегла із блогу Лорда)...
Якщо при створенні сайту визначена його мета, і він повинен бути блогом або невеликим новинним сайтом - сміливо користуйтесь LiteDiary! Треба функціонал - лапайте ВордПрес чи Джумлу, треба блог із додатковими можливостями - беріть Wolf CMS чи вчіть PHP і пишіть щось самостійно.
Сайт вказаний у першому повідомленні.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 19 листопада 2010, 22:34 
Офлайн

Повідомлення: 28
В дуже гарну тему, бачу, ніхто давно не заглядав. Дякую за гарний аналіз двигунців.

Я ось на таку надибав:
Eleanor CMS
Сайт: http://eleanor-cms.ru
Двигунець російський, безкоштовний.

А ось в технічних вимогах я не зрозумів те, що йде після слова "ВАЖНО!":
Цитата:
Технические требования

Наличие на сервере версии PHP не ниже 5.1.6 с поддержкой мультибайтовых строк.
ВАЖНО! Для корректной работы движка необходимо чтобы на сервере присутствовал PHP плагин php_mbstring.dll и чтобы при этом в файле php.ini присутствовала и была раскомментирована строчка
extension=php_mbstring.dll
Для обеспечения корректной работы системы, рекомендуется, чтобы безопасный режим на сервере был выключен (safe_mode = OFF) и mod_rewrite на сервере был включен.

Обратитесь к вашему хостинг провайдеру за дополнительной информации о настройках, выставленных на вашем хостинге

R@xXx, не бажаєте "покулупатись" в Елеонорі? У Вас це добре виходить.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 20 листопада 2010, 16:30 
Офлайн

;) Щоправда, я вже "переключився" на іншу тематику, тому розбиратись буду навряд чи. Під вказані умови ("важно! ...") підходить немала кількість хостингів. Хоча я не знаю щодо мультибайтового рядка, тому тут може й не запрацювати.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 20 листопада 2010, 20:42 
Офлайн

Повідомлення: 1446
Доповнення mbstring є не усюди ;) наявність перевіряється через вивід phpinfo, що геть не складно.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 3 березня 2011, 17:05 
Офлайн

Повідомлення: 92
LiteDiary! досі альфа?
До речі кнопка назад у третьому вогнелисі не працює = аякс (алакс) зациклюється - може є версія без нього?
прошу також протестувати Mosquito й висловити своє фе (готується нова версія, буде десь після вихідних) за все "ФЕ" перекладу копати мене особисто.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 13 березня 2011, 22:47 
Офлайн

djalin, хіба AJAX на LiteDiary не можна вимкнути через "основну" вкладку адміністрування?

Загалом, я вже на різні CMS забив, хто зацікавлений у їх тестуванні - вибачте, доведеться самостійно все робити (хоча б до відкриття мого нормального блогу). Я зосередився на Wolf CMS - це все ж найкраще зі знайденого, як на мене.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 14 березня 2011, 19:56 
Офлайн

ну наразі проект ніби заморожено... вирішив не чіпати :)

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 3 серпня 2011, 22:06 
Офлайн

Повідомлення: 1446
djalin, перепрошую за тривалу відсутність :) поштою та в темі LD я відповідаю оперативніше.
Проект розморожено (до речі, й під час "заморозки" більшість напрацювань можна було помітити на Lited). LiteDiary й досі alpha. Ведуться роботи над 0.3.0.
В поточній версії (себто, [212/215] та кількох десятках до них) Ajax у LD враховує кнопки "вперед"/"назад" у браузері, а за необхідності - може бути вимкнено у адмінпанелі.

Стосовно "фе" до Mosquito. Нажаль, на встановлення не маю часу, тому коментую з огляду на самі файли. Відповідатиму з огляду на порівняння з LD, оскільки ніша одна й та сама, ступінь готовності - теж не надто різниться:
LD важчий за об'ємом (втім, дуже незначно), проте й функціональніший (а ось тут - значно).

Переваги Mq - WYSIWYG [чому не в LD? бо LD не містить жодних 3rd-party додатків], теги, плагіни, швидка інсталяція. Недоліки - незручність інсталятора (перевірка прав вельми невдала, але в цілому - це IMHO), фіксована URL, некоректний .htaccess, не найліпший переклад (нічого особистого), незручний інтерфейс (тут, звісно, IMHO).

Переваги LD... не можу судити з огляду на суб'єктивність.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 18 серпня 2011, 18:14 
Офлайн

Щож спробую й я встановити нову версію, а про помилки та коректність перекладу прошу висловлюватись - це лише не користь

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 18 серпня 2011, 21:25 
Офлайн

Цитата:
некоректний .htaccess

обґрунтуйте - чому не коректний?

і як ви бачили інтерфейс якщо не ставили? :shock:

Догори
 Профіль  

Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 31 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3  Далі

Часовий пояс UTC + 2 годин

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед: